środa, 6 listopada 2013

pasta rybna do kanapek z makreli

Dzisiaj szybki ale za to bardzo cenny przepis w moim domu. Ten smak gości u mnie na talerzu od dziecka.



składniki:

  • 1 średnia makrela wędzona
  • 2 jajka
  • 2 łyżki majonezu Winiary
  • Sól
  • pieprz

 Jajka gotujemy na twardo. Z ryby wyciągamy ości. jest to pracochłonne, ale opłacalne. Jajka obieramy ze skorupki. Do wysokiej miski dodajemy rybę, majonez, sol i pieprz ( wg gustu, ja daje dużo) oraz jajka. Wszystko razem miksujemy blenderem na gładka masę. Jeżeli jest mało doprawione to doprawiamy i znowu mieszamy blenderem.

1 komentarz:

  1. Uwielbiam pastę rybną, pamiętam jak się u Was częstowałam!
    Pycha :)

    OdpowiedzUsuń