sobota, 7 czerwca 2014

Krokiety na wytrawnie

  • Ciasto naleśnikowe:
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody
  • 1 jajko
  • 1-2 szklanki mąki
  • 1 łyżka oleju + dodatkowy olej do smażenia
  • 1 szczypta soli
  • farsz:
  • ser żółty 
  • 10 dużych pieczarek
  • puszka kukurydzy

Cito naleśnikowe: Wszystkie składniki razem mieszamy w mikserze i smażymy naleśniki na patelni. Ser żółty ścieramy na tarce. Pieczarki myjemy, czyścimy i kroimy w kosteczkę. Pieczarki podsmażamy na patelni. Na każdy naleśnik dajemy porcje pieczarek, posypujemy troche kukurydzy i posypujemy serem żóltym. Zwijamy jak w normalne krokiety i podsmażamy na patelni. Są pycha zarówno na goraco jak i na zimno


2 komentarze: