poniedziałek, 17 lutego 2014

makaron błyskawiczny z warzywami z nuta curry

Dzisiaj pomysł na piątkowy obiad ( czyli bez mięsa).

Składniki:
 3 paczki zupek błyskawicznych Vifon złoty kurczak
1 duża papryka
1/2 dużej pory
2 marchewki
curry
pieprz cayenne
sól
olej




Sposób przygotowania:
Warzywa dokładnie umyć. Paprykę i marchew pokroić w kosteczkę a por w krążki. Pamiętajcie, że por ma dużo ziemi pod liśćmi więc po pokrojeniu opłuczmy jeszcze raz por. Na głębokiej patelni typu WOK rozgrzewamy olej i wsypujemy warzywa. Następnie makaron z paczek rozdrabniamy i dodajemy 2 torebki przypraw z zupek błyskawicznych, łyżeczkę curry, 2 szczypty pieprzu i soli. Zalewamy 1,5 szklanki wrzątku wody i pozostawiamy na 6-8 minut. Warzywa często mieszać. Następnie makaron dodać do warzyw i wymieszać dokładnie. Pozostawiamy na patelni ok. 4 minuty ciągle mieszając. I gotowe











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz