- Ciasto naleśnikowe:
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka wody
- 1 jajko
- 1-2 szklanki mąki
- 1 łyżka oleju + dodatkowy olej do smażenia
- 1 szczypta soli
- farsz:
- ser żółty
- 10 dużych pieczarek
- puszka kukurydzy
Cito naleśnikowe: Wszystkie składniki razem mieszamy w mikserze i smażymy naleśniki na patelni. Ser żółty ścieramy na tarce. Pieczarki myjemy, czyścimy i kroimy w kosteczkę. Pieczarki podsmażamy na patelni. Na każdy naleśnik dajemy porcje pieczarek, posypujemy troche kukurydzy i posypujemy serem żóltym. Zwijamy jak w normalne krokiety i podsmażamy na patelni. Są pycha zarówno na goraco jak i na zimno
Były pyszne :)
OdpowiedzUsuńByły pyszne :)
OdpowiedzUsuń