Dzisiaj coś dla tych co lubią wypić bombę witaminową ze świeżych owoców czy warzyw. Ten koktajl zawsze kojarzy mi się z upalnym latem.
- 200ml mleka
- 3 łyżki płaskie jagód
- 1/2 łyżeczki miodu lipowego
Koktajl mnleczno jagodowy - PRZYGOTOWANIE:
Przebieram jagody, wyrzucam te brzydkie i ogonki. Następnie myję pod bieżącą wodą. jagody przesypuje do wysokiego pojemniczka od blendera i dodaję miód lipowy ( czasem daje też wielokwiatowy). Miksuje przez ok 10 sekund. Następnie dolewam schłodzonego mleka. Miksuje przez kolejne 20 sekund. Gotowy koktajl przelewam do wysokiej szklanki przeźroczystej. Powinny nam się zrobić 3 warstwy. Od razu pić puki pianka nie znika.
A ja dzisiaj właśnie kupiłam pół kilo jagódek i miałam pyszny koktajl na śniadanie, trzeba korzystać z sezonu :)
OdpowiedzUsuń