niedziela, 22 czerwca 2014

Koktajl mleczno jagodowy

Dzisiaj coś dla tych co lubią wypić bombę witaminową ze świeżych owoców czy warzyw. Ten koktajl zawsze kojarzy mi się z upalnym latem.



  • 200ml mleka
  • 3 łyżki płaskie jagód
  • 1/2 łyżeczki miodu lipowego

Koktajl mnleczno jagodowy - PRZYGOTOWANIE:

Przebieram jagody, wyrzucam te brzydkie i ogonki. Następnie myję pod bieżącą wodą. jagody przesypuje do wysokiego pojemniczka od blendera i dodaję miód lipowy ( czasem daje też wielokwiatowy). Miksuje przez ok 10 sekund. Następnie dolewam schłodzonego mleka. Miksuje przez kolejne 20 sekund. Gotowy koktajl przelewam do wysokiej szklanki przeźroczystej. Powinny nam się zrobić 3 warstwy. Od razu pić puki pianka nie znika.







1 komentarz:

  1. A ja dzisiaj właśnie kupiłam pół kilo jagódek i miałam pyszny koktajl na śniadanie, trzeba korzystać z sezonu :)

    OdpowiedzUsuń