czwartek, 26 czerwca 2014

Zupa koperkowa dla leniwych

Dzisiaj coś prostego i szybkiego na obiad. Ostatnio w moim domu ta zupa zrobiła furorę, garnek był zjadany jeszcze w tym samym dniu ( co u mnie rzadkość) i do tego po 2 dniach musiałam robić znowu.

Składniki:
- jedno op. Zupy kalafiorowej z koperkiem z Biedronki'
- 2 ćwiartki z kurczaka
- garść świeżego koperku
- 3 średnie ziemniaki
- łyżeczka płaska pieprzu mielonego
- 2 płaskie łyżki kucharka
- 2 kostki rosołowe

Ćwiartki z kurczaka myjemy i dajemy do garnka z 2,5L wody. Pozostawiamy na 25 minut na średnim ogniu. Następnie obieram ziemniaki, myje i kroje w kosteczkę. zaś koperek drobno siekam. Ugotowane ćwiartki wyciągam i odkładam na talerzu do ostudzenia. Do garnka daje całe opakowanie zupy z Biedronki i ziemniaki, dodatkowo daję kostki rosołowe i kucharka. Wszystko razem gotuje przez 15 min. Kiedy mięso lekko ostygnie obieram z niego całe mięsko i wrzucam do gotującej się zupy wraz z koperkiem i pieprzem.  Gotuje aż ziemniaki będą miękkie i gotowy obiadek.




1 komentarz:

  1. Smaczna zupka!! Pozdrawiamy i zapraszamy do Nas na smakołyki i rozdawajke z nagrodami!!

    OdpowiedzUsuń