Składniki:
- 6 liści sałaty lodowej
- pół ogórka zielonego
-6 rzodkiewek
- parę krążków czerwonej cebuli
- 2 pieczarki
- pół saszetki oleju z pestek dyni Biolevita
- 2 łyżki cukru
Liście sałaty myjemy i wkładamy na 10 minut do wody z cukrem ( dzięki temu sałata zrobi się krucha). Ogórek kroimy w plasterki a potem w ćwiartki, rzodkiewkę w plasterki i na pół, pieczarki w kosteczkę,. Pieczarki wrzucamy na rozgrzaną patelnię by woda odparowała. Wszystkie składniki wrzucamy do miski, sałatę oczywiście odsączamy. Następnie wlewamy olej z pestek dyni Biolevita i dokładnie mieszamy. Teraz można zachwycać się przyjemnym smakiem sałatki.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz