sobota, 30 sierpnia 2014

Pierś z kurczaka z marynatą maślano ziolową


Dzisiaj coś nietypowego. Jakiś czas temu na zakupach znalazłam nietypowe marynaty. Oto pierwsza z nich.




Pierś z kurczaka marynuje przez 2 godziny w marynacie zawiniętą w folię aluminiową. Trzeba uważać by za długo nie trzymać w marynacie bo będzie za słone. Mięso kroimy w plasterki i wrzucamy na suchą, ale rozgrzaną patelnię. Pod wpływem ciepła marynata się rozpuszcza i robi się pyszny sosik. Mięsko smażymy pod przykryciem z obu stron przez 15 min. Mięsko jest wtedy soczyste i ładnie zarumienione. Polecam z ziemniaczkami i surówką :)


2 komentarze:

  1. Skład musi się chyba ciągnąć przez całe opakowanie...

    OdpowiedzUsuń
  2. Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.

    Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.

    Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
    http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form

    lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.

    Pozdrawiam

    Camelia
    Petitchef.pl

    OdpowiedzUsuń